Rezultate Finale, proiect You(th) redefine culture!

12.aug..2013

Proiectul “You(th) redefine culture!” a fost implementat de catre Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in perioada august 2012 – iulie 2013, acesta implicand gazduirea a 4 voluntari internationali pe o durata de 9 luni in Cluj-Napoca.
Viktorija Kacane, Monika Hryzlikova, Unnur Stefansdottir si Jennifer Bunk au desfasurat activitati bazate pe metode de educatie nonformala in doua scoli din Cluj-Napoca: Scoala generala Ioan Bob si Liceul Waldorf. Activitatile desfasurate au fost axate pe trei domenii principale, educatie multiculturala, educatie ecologica si arta si au avut ca scop De asemenea voluntarele s-au implicat in planificarea, organizarea si implementarea a doua evenimente publice in cadrul Saptamanii Nationale a voluntariatului.

Pe perioada celor 9 luni de zile, in cadrul proiectului au fost inregistrate urmatoarele rezultate:
- 4 voluntari internationali si 24 de voluntari locali implicati in activitatile proiectului.
- 1890 de ore de voluntariat realizate de voluntarii internationali si cei locali.
- 494 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani implicate in activitati regulate bazate pe metode de educatie nonformala.
- 19 lectii de educatie multiculturala, 36 de lectii de educatie ecologica si 52 de ateliere creative dezvoltate pe perioada stagiului.
- 2 institutii publice beneficiare (Scoala generala Ioan Bob si Liceul Waldorf).
- 18 cadre didactice implicate direct in activitatea cu voluntarii.
- 834 de parinti informatii cu privire la activitatile in care sunt implicatii copiii.
- 2 proiecte individuale:
                                    1. Clubul calatorilor – activitate desfasurata saptamanal in cadrul programului de afterschool a Liceului Waldorf.
                                    2. Eveniment de Craciun pentru copiii implicati in activitatile Asociatiei Familia Regasita.
- 2 evenimente publice organizate in cadrul celei de-a 12-a editie a Saptamanii Natioanle a Voluntariatului la Cluj:
                           1. Give and gain day – zi dedicata voluntariatului corporatist - alaturi de voluntari din cadrul companiei MDM Group, a fost pregatita o masa pentru beneficiarii Centrului pentru persoane fara adapost din cadrul Asociatiei Prison Fellowship.
                           2. More colours - actiunea concreta de voluntariat in beneficiul a doua sectii de pediatrie a Spitalului de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca : imbunatatirea mediului in care sunt spitalizati copiii prin zugravirea si pictarea a 5 saloane din cadrul celor 2 sectii)
- informarea a peste 2500 de persoane asupra proiectului You(th) redefine culture, dar si a oportunitatilor oferite de educatia nonformala si de Serviciul European de Voluntariat prin Programul Tineret in Actiune.

Proiectul “You(th) redefine culture” a fost finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune administrat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.