NoutatiAltele

14 feb. 2012

Rezultate angajare

Dragi prieteni ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, procesul de selectie privind postul de coordonator de proiect s-a incheiat. Acesta a durat mai mult decat am anticipat initial, cel mai important motiv fiind numarul mare de aplicatii primite drept raspuns la anuntul de angajare.
Continuare

18 dec. 2011

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca este Centrul de Voluntariat al anului 2011 in Romania

Luni, 12 decembrie 2011, a avut loc la Bucuresti Gala Voluntarilor 2011, eveniment organizat de Organismul national de coordonare al AEV 2011 in Romania, VOLUM, ANPCDEFP, Pro Vobis si ANST.

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) a fost reprezentat de catre directorul executiv Nicoleta Racolta cu 4 nominalizari la urmatoarele categorii: centrul de voluntariat al anului 2011, coordonatorul de voluntari al anului 2011, proiectul de voluntariat al anului in domeniul activism civic si drepturile omului, proiectul de voluntariat al anului in domeniul educatie. La aceasta editie a galei, CVCN a castigat distinctia de „Centrul de Voluntariat al anului 2011”. Suntem extrem de mandri sa primim acest premiu intr-un moment atat de important - finalul Anului European al Voluntariatului! Dorim pe aceasta cale sa multumuim tuturor voluntarilor locali si internationali care s-au implicat in activitatile derulate pe parcusul anului 2011, colaboratorilor locali si internationali, dar si finantatorilor nostrii.

Gala Voluntarilor 2011 are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari si centrele de voluntariat in atentia publicului larg si a mass-media, pentru a ridica profilul voluntariatului in Romania si a oferi o binemeritata recunoastere publica oamenilor care isi daruiesc constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-si dezvolta comunitatile.
Continuare

15 dec. 2011

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta debutul proiectului „123 days!”

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta debutul proiectului „123 days!” care se deruleaza in perioada 15 decembrie 2011 – 15 septembrie 2012. In cadrul acestuia, 6 voluntari din 6 tari diferite vor derula un stagiu de voluntariat in organizatia noastra pe o perioada de 4 luni (1 martie – 30 iunie 2012). Cei 6 voluntari participanti sunt:
• Johanne Stenstrup (Danemarca) organizatie de trimitere Danks ICYE
• Adrian Garcia (Spania) organizatie de trimitere Ayuntamiento de Avila. Espacio Joven Municipal “Alberto Pindado”
• Velichka Krendova (Bulgaria) organizatie de trimitere National Center for Youth Information and International Youth Mobility
• Sophie Schneider (Germania) organizatie de trimitere AHA- Tips & Infos fur Ravensburg Germany
• Vaida Svobunaite (Lituania), organizatie de trimitere In Actio Culture Center
• Marco Pesticcio (Italia), organizatie de trimitere CESIE

Cei 6 voluntari vor dezvolta activitati si evenimente de promovare a voluntariatului in general dar si a Serviciului European de Voluntariat in Cluj-Napoca. Aventura celor 6 tineri in Romania alaturi de „ghidul lor de supravietuire” in Cluj le veti putea urmari atat pe site-ul nostru cat si pe pagina de Facebook a CVCN (www.facebook.com/centruldevoluntariat).

Proiectul „123 days!” este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune – Actiunea 2 Serviciul European de Voluntariat.
 
Continuare

09 nov. 2011

Cursuri gratuite acreditate CNFPA

 Va invitam sa va inscrieti la cursurile gratuite, certificate CNFPA, oferite de Centrul Regional de Formare Antreprenoriala Cluj prin proiectul "Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc". Proiectul este derulat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI), in parteneriat cu Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si Siveco Romania si finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" 2007-2013.


Continuare

31 aug. 2011

Voluntari selectati pentru proiectul "123 days!"

Johanne Sternstrup
Velichka Krendova
Sophie Schneider
Thea Hoffman
Adrian Garcia
Giuseppe Spitalieri

15 aug. 2011

S-a incheiat proiectul "DO! DO! DO! It's time for YOU!"

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta finalizarea proiectului SEV “DO! DO! DO! It’s time for YOU!” implementat in perioada 15 decembrie 2010 – 15 august 2011. In cadrul acestui proiect au fost gazduiti pe o perioada de 4 luni (1 februarie 2011 – 31 mai 2011) 8 voluntari din 6 tari diferite: Fabio Mascialino (Italia), Katherina Wendlik (Austria), Johanna Steigenberger (Austria), Bo Alkemade (Olanda) Sarah Foster (Irlanda de Nord), Edita Noreikate (Lituania), Regimantas Puida (Lituania)

Cei 8 tineri implicati in acest proiect au planificat si organizat 14 evenimente (VOLUNTEXPO - targ de oferte de voluntariat, PROMO SEV, Parada voluntarilor, evenimentul "Hai, sustine voluntariatul!", Eco Cafe, Proiectie de filme, Lectie de educatie multicuturala, Ziua veseliei, Light into the night - eveniment de recunoastere a muncii voluntarilor, Expozitie foto, 3 actiuni de voluntariat: constructia de custi pentru cainii unui adapost, igienizarea a doua zone din padurea Faget, trasarea terenului de sport din comuna Sandulesti si Seara voluntarilor ) in cadrul editie a X-a Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV) la Cluj-Napoca desfasurata in perioada 9-15 mai 2011.

Pe langa cele 14 evenimente din SNV cei 8 voluntari au mai organizat o colecta de hrana pentru un adapost de caini, au mentinut un blog (http://www.inclujon.wordpress.com) unde au postat articole despre experinetele traite ca voluntari SEV si au organizat 11 prezentari despre Serviciul European de Voluntariat in facultatile si licee clujene.

Prin activitatile derulate in acest proiect cei 8 voluntari au avut ocazia se dezvolte personal, sa traisca o experienta multiculturala, sa invete lucruri noi si sa invete limba romana. Proiectul a fost finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune administrat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Continuare

25 mar. 2011

“Parallel Lives 3 - Reconciling our Differences” -Schimb de tineri Tineret in Actiune-

In perioada 21-28 februarie 2011 sase tineri de la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca au participat la un schimb in Bundoran, Irlanda. Schimbul de tineri a inclus grupuri din Irlanda, Romania, Macedonia, Kosovo si Bulgaria, tema principala a acestuia fiind “medierea interculturala”.
Prin metode specifice educatiei non-formale au fost atinse subiecte precum stereotipuri culturale, drepturile omului si respectarea acestora in tarile de provenienta ale participantilor, metode de mediere si rolul mediatorului.


Continuare

01 ian. 2011

Am lansat "Ghidul oportunitatilor de voluntariat din Cluj-Napoca, 2010-2011"

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca lanseaza azi, publicatia “Ghidul oportunitatilor de voluntariat din Cluj-Napoca, 2010-2011”, aflata la a treia editie.
Acest ghid isi propune sa ofere, celor ce doresc sa faca voluntariat, o mai buna orientare in spatiul sectorului de voluntariat din Cluj-Napoca, dar pe de alta parte constituie si un instrument de promovare a organizatiior si institutiilor care au oferte de voluntariat.
Continuare

01 mar. 2010

Activism - a lifestyle

“Activism-a lifestyle” – training international pe tema implicarii in comunitate cu parteneri din Germania, Cipru, Turcia, Italia, Portugalia, Lituania, Grecia. Ideea proiectului a pornit de la consideratia ca indiferent de contextul cultural, social sau economic in care traiesc tinerii, nevoia de implicare si atitudinea pro-activa a acestora este una universala
Continuare

20 feb. 2010

Curs international pe tema implicarii civice

Reprezentanti din 8 tari participa in comuna clujeana Savadisla la un training international organizat de Centrul pentru Voluntariat Cluj-Napoca pe tema implicarii si responsabilitatii civice. Cursul va pune accent pe diversele modalitati de a fi activ si responsabil fata de cominitate, iar maniera de desfasurare va fi una non-formala. Se va vorbi despre voluntariat, despre filantropie si donatii, despre comportamentul responsabil fata de natura, despre activismul online precum si despre metodele creative de implicare.
Cei 24 de participanti sositi din Italia, Germania, Lituania, Turcia, Grecia, Portugalia, Cipru si Romania, participantii la training vor avea ocazia sa discute despre toate acestea, sa-si impartaseasca experientele si, desigur, sa initieze diverse proiecte in beneficiul comunitatii la intoarcerea acasa. Trainingul international pe tema implicarii si responsabilitatii civice se desfasoara in perioada 21-28 februarie.

Proiectul este finantat de catre Comisia Europeana prin progarmul Tineret in Actiune.
Continuare