NoutatiEvenimente

27 nov. 2012

Bijuterii handmade din materiale reciclate

Sambata 24 noiembrie intre orele 15.00 si 19.00, 5 voluntari internationali ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca au participat activ la Bazarul de Craciun organizat de catre Centrul Educational Comunitar Waldorf „Zenit”, centru in care doi dintre voluntari desfasoara activitati zilnice din luna octombrie.
Continuare

09 nov. 2012

CVCN a sarbatorit Ziua Internationala Impotriva Discriminarii

In data de 9 noiembrie se marcheaza Ziua Internationala Impotriva Discriminarii de orice fel, o oportunitate potrivita pentru a aduce in atentia publicului larg consecintele si impactul discriminarii in viata de zi cu zi a diverselor grupuri defavorizate. Cu aceasta ocazie Centrul de Voluntariat Cluj Napoca (CVCN) impreuna cu voluntarii sai internationali a organizat un atelier de discutii pe tematica discriminarii.
Continuare

16 oct. 2012

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca partener la Volunteque 2.0

In luna octombrie 2012 in Romania va avea loc a doua editie a seminarului national destinat celor implicati in derularea proiectelor din cadrul Serviciului European de Voluntariat.
Continuare

17 aug. 2011

Filmul „DO! DO! DO! It’s time for YOU!” despre voluntarii internationali ai CVCN va fi lansat astazi on-line

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) anunta azi, 17 august, lansarea on line a filmului „DO! DO! DO! It’s time for YOU!”, film despre voluntarii internationali gazduiti de CVCN in perioada februarie – mai 2011. 
Continuare

04 iul. 2011

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca - partener ONGFest 2011

S-a dat startul la inscrieri pentru editia 2011 a ONGFest – Anul acesta, Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania se transforma in caravana
Continuare

20 iun. 2011

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca - partener Barcamp Volunteq v1.0

Peste 85 de organizatii interesate si/sau implicate in SEV, mentori si voluntari se vor intalni in perioada 23-26 iulie 2011 in Oradea la BarCamp Volunteq v1.0.
Continuare

17 iun. 2011

Traficul de copii, o problema in dezbatere publica

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca va invita la o prezentare despre traficul de copii.Impreuna cu reprezentanti ai Centrului Regional Cluj-Napoca din cadrul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane vom explora fenomenul si vom identifica principalele caracteristici ale acestuia in tara noastra.
Continuare

13 iun. 2011

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca a participat la seminarul JEDI

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca a participat in perioada 6-10 iunie 2011 la seminarul JEDI din cadrul proiectului Jeunesse Europe Dijon care a avut loc in Dijon, Franta. La acest seminar au participat 11 reprezentati din 6 orase infratite cu Dijon (Cluj-Napoca, Meinz, Opole, Pecs, Skopje) din 6 tari (Romania, Germania, Macedonia, Polonia, Ungaria si Marea Britanie) si 9 reprezentati ai unor organizatii locale din Dijon. Scopul acestei acestui seminar a fost acela de a stabili contacte si creea parteneriate intre organizatiile si institutiile participante.
Continuare

18 mai. 2011

CVCN si Ziua ZEN - Ziua Educatiei Non-formale

“Invatarea este eficienta si rapida atunci cand este participativa!”

Centrul de Voluntariat Cluj Napoca va invita la Ziua ZEN (Ziua Educatiei Nonformale) sa descoperim impreuna ce inseamna educatia nonformala, care sunt avantajele sale si cum poate fi ea folosita in practica.

Evenimentul va avea loc in data de 20 mai 2011 in Piata Muzeului, Cluj-Napoca intre orele 10:00-17:00.
Continuare

13 mai. 2011

Zeci de lampioane zburatoare lansate spre cer de voluntari aseara in Parcul Central

Atmosfera feerica aseara, in Parcul Central, unde voluntari internaționali ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca au lansat spre cer zeci de lampioane zburatoare, spre bucuria celor care s-au aflat la plimbare pe alei. De altfel, locul a fost impanzit de lampioane cu care au fost impodobiți copacii si de lumanari.

Lanternele zburatoare au urcat pana la peste 1.000 de metri deasupra orasului si au transmis clujenilor mesajul ca atata vreme cat exista oameni gata sa-si ajute benevol semenii, neasteptand in schimb beneficii materiale, exista si speranta.
 
Continuare

09 mai. 2011

Peste 1.000 de clujeni au venit la VOLUNTEXPO pentru a afla ce oferte de voluntariat exista la Cluj

Peste 1.000 de clujeni de toate varstele, in special tineri, s-au oprit astazi in Piata Muzeului pentru a afla de la 28 de organizatii din oras ce pot face ca voluntari in Cluj si in alte orase europene.
 
Continuare

27 apr. 2011

Participa la Parada Voluntarilor

Ce?

Voluntarii vor defila pe un traseu din centrul orasului timp de o ora purtand materiale de promovare a voluntariatului
Continuare

27 apr. 2011

Hai, sustine voluntariatul!

Ce?

Cei prezenti vor promova intr-o maniera non-formala cu ajutorul unor baloane uriase voluntariatul si vor avea ocazia sa interactioneze cu alti voluntari.
Continuare

21 apr. 2011

SAPTAMANA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI LA CLUJ-NAPOCA

Stiati ca 2011 este Anul European al Voluntariatului?

ANUL ACESTA, SE POARTA VOLUNTARIATUL!

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta cea de-a zecea editie a SAPTAMANII NATIONALE A VOLUNTARIATULUI LA CLUJ-NAPOCA

SNV va defila in perioada 9-15 mai 2011
SNV este un eveniment national anual, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor si sa atraga sprijinul celorlalti pentru activitatea voluntarilor si recunoasterea meritelor acestora.
Continuare

01 sep. 2010

CVCN lanseaza primul documentar despre Serviciul European de Voluntariat

Filmul a fost realizat de catre o echipa de filmare profesionista in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2010, eveniment organizat de CVCN cu implicarea voluntarilor internationali. Filmul prezinta povestea voluntarilor straini care au decis sa renunte timp de un an la confortul de acasa pentru a-si ajuta semenii din Romania, precum si oportunitatile de voluntariat oferite de Serviciul European de Voluntariat. Fiecare dintre cele 7 zile ale Saptamanii Nationale a Voluntariatului a insemnat, asadar, o poveste spusa de voluntari in fata camerei de filmat.
Continuare

20 iul. 2010

Biblioteca Vie, editia I

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca organizeaza “Biblioteca Vie”. Evenimentul va avea loc in Piata Muzeului in data de 29 iulie intre orele 16.00-20.00

BIBLIOTECA VIE este o activitate ce isi propune sa atraga atentia asupra acceptarii diversitatii umane pentru ca diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse ci din contra aceste diferente duc la etichetare, crearea sau intarirea prejudecatilor, care in cele din urma duc la discriminare, suspiciune si excludere. De aceea credem ca valorificarea diferentelor dintre oameni poate sa aduca o schimbare pozitiva in randul acestora.
Continuare

01 iul. 2010

Proiectie de film in Zorki off the Record

Joi 8 iulie 2010, de la ora 20.00 Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca va invita in Zorkii off the Record (Str. I. Ratiu nr 10 pe colt) la o proiectie de film.
Continuare

01 iul. 2010

SUNT O CARTE VIE! Living Library Biblioteca Vie

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca lanseaza un apel de participare la “Biblioteca Vie”, un eveniment desfasurat in cadrul proiectului international “Invata de la TV (Tineri Voluntari)!”, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

In acest sens, cautam “Carti vii” pentru “Biblioteca Vie”! O CARTE VIE este de fapt o persoana care se pune la dispozitia “cititorilor” pentru a impartasi experienta sa de viata, in special legata un aspect care in general antreneaza stereotipuri, prejudecati, atitudini discriminatorii, de exemplu: persoana cu dizabilitate, fost detinut, protestant, musulmat, rom, nevazator, dansatoare, etc.
Continuare

07 dec. 2009

Gala de Decernare a Premiilor pentru Implicare in Comunitate - editia a X-a aniversara- 4 decembrie 2009

„Oscarul” initiativelor voluntare din judetul Cluj a reunit vineri seara la Hotel Opera Plaza peste 300 de persoane - voluntari, reprezentanti ai celor mai active ONG-uri clujene, autoritati publice locale, beneficiari ai programelor de voluntariat, firme, sponsori sau ziaristi.
Continuare