Noutati



18 dec. 2011

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca este Centrul de Voluntariat al anului 2011 in Romania

Luni, 12 decembrie 2011, a avut loc la Bucuresti Gala Voluntarilor 2011, eveniment organizat de Organismul national de coordonare al AEV 2011 in Romania, VOLUM, ANPCDEFP, Pro Vobis si ANST.

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) a fost reprezentat de catre directorul executiv Nicoleta Racolta cu 4 nominalizari la urmatoarele categorii: centrul de voluntariat al anului 2011, coordonatorul de voluntari al anului 2011, proiectul de voluntariat al anului in domeniul activism civic si drepturile omului, proiectul de voluntariat al anului in domeniul educatie. La aceasta editie a galei, CVCN a castigat distinctia de „Centrul de Voluntariat al anului 2011”. Suntem extrem de mandri sa primim acest premiu intr-un moment atat de important - finalul Anului European al Voluntariatului! Dorim pe aceasta cale sa multumuim tuturor voluntarilor locali si internationali care s-au implicat in activitatile derulate pe parcusul anului 2011, colaboratorilor locali si internationali, dar si finantatorilor nostrii.

Gala Voluntarilor 2011 are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari si centrele de voluntariat in atentia publicului larg si a mass-media, pentru a ridica profilul voluntariatului in Romania si a oferi o binemeritata recunoastere publica oamenilor care isi daruiesc constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-si dezvolta comunitatile.
Continuare

15 dec. 2011

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta debutul proiectului „123 days!”

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta debutul proiectului „123 days!” care se deruleaza in perioada 15 decembrie 2011 – 15 septembrie 2012. In cadrul acestuia, 6 voluntari din 6 tari diferite vor derula un stagiu de voluntariat in organizatia noastra pe o perioada de 4 luni (1 martie – 30 iunie 2012). Cei 6 voluntari participanti sunt:
• Johanne Stenstrup (Danemarca) organizatie de trimitere Danks ICYE
• Adrian Garcia (Spania) organizatie de trimitere Ayuntamiento de Avila. Espacio Joven Municipal “Alberto Pindado”
• Velichka Krendova (Bulgaria) organizatie de trimitere National Center for Youth Information and International Youth Mobility
• Sophie Schneider (Germania) organizatie de trimitere AHA- Tips & Infos fur Ravensburg Germany
• Vaida Svobunaite (Lituania), organizatie de trimitere In Actio Culture Center
• Marco Pesticcio (Italia), organizatie de trimitere CESIE

Cei 6 voluntari vor dezvolta activitati si evenimente de promovare a voluntariatului in general dar si a Serviciului European de Voluntariat in Cluj-Napoca. Aventura celor 6 tineri in Romania alaturi de „ghidul lor de supravietuire” in Cluj le veti putea urmari atat pe site-ul nostru cat si pe pagina de Facebook a CVCN (www.facebook.com/centruldevoluntariat).

Proiectul „123 days!” este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune – Actiunea 2 Serviciul European de Voluntariat.
 
Continuare